xmlgraphics-fop-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Adam <ad...@hotmail.com>
Subject Any ideas on Bug 39443? a block over multi pages
Date Sun, 07 May 2006 04:17:15 GMT
Dear FOP-dev group.

Firstly would just like to say that the current work being done on FOP 
is fantastic. I've been able to use it in all manor of places from help 
guides to dynamic content creation using Cocoon. :)

Re: http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=39443
I've done some more testing and the results seem to lean towards ( I 
suspect) the page layout engine. Different renderers like print, TIFF 
and SVG are showing the same problem as stated in the report.

Could the problem be that when a fo:block is set to span='all' and the 
block flows over to the next page its span="all" attribute setting is 
lost? Its holds the width correctly (span all width) but the columns are 
reset back to the default page layout. It happens when 2,3,4,etc columns 
are set.

A workaround,  I made each original row into a single table, so that the 
FO was just a table after table in the same block. It still had issues 
like above. I then put each table in to its own span all block 
interleaved with a <fo:block>&#x200b</fo:block> , a zero width space. 
This produced the results I needed. Haven't tested what would happen if 
a single row spanned 2 or more pages.

Does this make sense? Is this a bug like I thought?

Regards
Adam





Mime
View raw message