shale-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hermod Opstvedt <her...@opstvedt.com>
Subject SV: SV: SV: Submitted values lost - view is "refilled" everytimewithmodel values
Date Fri, 27 Apr 2007 14:17:11 GMT
Hi

Most likely - I am not the one who entered it. We need to take a closer look
at it.

Hermod


-----Opprinnelig melding-----
Fra: Torsten Krah [mailto:tkrah@fachschaft.imn.htwk-leipzig.de] 
Sendt: 27. april 2007 16:10
Til: hermod@opstvedt.com
Emne: Re: SV: SV: Submitted values lost - view is "refilled"
everytimewithmodel values

Shouldn't this be a bug instead of an improvement than, should it?

Torsten

Am Freitag, den 27.04.2007, 12:19 +0200 schrieb Hermod Opstvedt:
> Hi
> 
> If the loop removes all request values from scope prior to rendering, and
> then applies the persisted state?
> 
> Hermod
> 
> 
> -----Opprinnelig melding-----
> Fra: Torsten Krah [mailto:tkrah@fachschaft.imn.htwk-leipzig.de] 
> Sendt: 27. april 2007 10:18
> Til: hermod@opstvedt.com
> Kopi: user@shale.apache.org
> Emne: Re: SV: Submitted values lost - view is "refilled" everytime
withmodel
> values
> 
> Hm read 410 issue but don't "see" the connection yet, can you be a bit
> more detailed about it?
> 
> Torsten
> 
> Am Donnerstag, den 26.04.2007, 21:46 +0200 schrieb Hermod Opstvedt:
> > Hi
> > 
> > I think this is related to [1], since you are missing stuff from scope
> > 
> > [1] https://issues.apache.org/struts/browse/SHALE-410
> > 
> > Hermod
> > 
> > 
> > -----Opprinnelig melding-----
> > Fra: Gary VanMatre [mailto:gvanmatre@comcast.net] 
> > Sendt: 26. april 2007 17:51
> > Til: user@shale.apache.org
> > Emne: Re: Submitted values lost - view is "refilled" everytime with
model
> > values
> > 
> > >Got a problem with clay and flowScoped Spring beans.
> > >
> > >My view is everytime filled with the model values. The submitted values
> > >are lost.
> > >
> > >I can enter some data in my input fields and submit the form - if i
left
> > >some required input fields empty, a message appears that something is
> > >missing, so far so good.
> > >However, the same field which i left empty - and all others i may have
> > >changed - are now populated again with values from my bean.
> > >
> > >What might cause this? I thought the component should remember this
> > >value and display this instead of the beans model value. Lifecycle
> > >stopped processing at Validation phase, so the components should not be
> > >cleared, any idea or tipps to debug this?
> > >
> > I took a look at the webflow javadoc [1].  It looks like they are using
a
> > couple tricks for saving the FlowExecution.  The FlowPhase listener [2]
> adds
> > a non-visual component to the view root to keep state.  It also adds the
> > flow execution key to the view root.It looks like the flow key is used
to
> > restore the FlowExecution.  I suspect the problem you are seeing has to
do
> > with the state not being resorted for the current flow on the postback.
I
> > would try setting some break points in the FlowPhaseListener.         
> > [1]
> >
>
http://static.springframework.org/spring-webflow/docs/current/api/overview-s
> > ummary.html
> > [2]
> >
>
http://opensource.atlassian.com/projects/spring/secure/attachment/12520/Flow
> > ExecutionKeyStateHolder.patch
> > 
> > >Torsten
> > 
> > 
> > Gary
> > 
> 


Mime
View raw message