portals-jetspeed-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "David Sean Taylor (JIRA)" <jetspeed-...@portals.apache.org>
Subject [jira] [Commented] (JS2-1357) CLONE - Failed to load portlet org.apache.jetspeed.portlets.layout.MultiColumnPortlet
Date Wed, 14 Jun 2017 01:10:00 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/JS2-1357?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=16048568#comment-16048568
] 

David Sean Taylor commented on JS2-1357:
----------------------------------------

The directory looks fine. 

> I'm using same Tomcat installation which came with "Jetspeed-2.3.1",

Does the Tomcat installation run or does it have the same problem?
Maybe try a different Tomcat.

Also, check the log files in $TOMCAT_HOME/logs for stack traces. Attach any related stack
traces to this issue.

Which directory did you install into? 
I don't run Windows, but I've seen problems where having a space in the directory name can
cause class loader issues. For example if you installed into C:\Documents and Settings\<username>
Maybe try running everything out of something like C:\apache\jetspeed




> CLONE - Failed to load portlet org.apache.jetspeed.portlets.layout.MultiColumnPortlet
> -------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: JS2-1357
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/JS2-1357
>             Project: Jetspeed 2
>          Issue Type: Bug
>          Components: Application servers, Demo Portlets
>    Affects Versions: 2.3.0
>         Environment: WIN10 32bit 
> Jetspeed 2.3.1 
> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_131) 
> maven: 3.5.0 
>            Reporter: SK
>            Assignee: David Sean Taylor
>
> After Building and Deploying a Custom Jetspeed Portal step,  I tried to start up the
portal but failed to load page. (https://portals.apache.org/jetspeed-2/tutorial/01/run-it.html)
> The page shows below:
> Failed to load portlet org.apache.jetspeed.portlets.layout.MultiColumnPortlet: java.lang.ClassCastException:
org.apache.jetspeed.velocity.JetspeedPowerToolFactory cannot be cast to org.apache.jetspeed.velocity.JetspeedPowerToolFactory
> I believe this issue is being experienced only on Windows platform, as Jetspeed-2 is
platform independent, so I hope resolution for this issue will be considered.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.4.14#64029)

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jetspeed-dev-unsubscribe@portals.apache.org
For additional commands, e-mail: jetspeed-dev-help@portals.apache.org


Mime
View raw message