portals-jetspeed-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Evangelos Vlachogiannis <evl...@aegean.gr>
Subject Re: trunk build error
Date Tue, 13 Mar 2007 11:34:45 GMT
Thanks both for replies.

- other pc
- other config : jdk1.5, mvn 2.0.4, Ant1.7.0
- empty repo
- jetpseed2.2dev built successfully (2nd time - xalan and other libs 
missing 1st time)
- portal-archetype done
- portal-archetype mvn : same error :(

Has anybody completed successfully last step?

regards,
Vangelis

Philip Mark Donaghy wrote:
> Hi Ate, Hi Vangelism,
>
> We've had several threads concerning errors related to
> MojoFailureExceptionDiagnoser.
> And everytime it was a repository issue or an error in the Ant script.
> A repository issue usually comes down to one of these,
>
> 1. Poms referencing none existing dependencies and their poms.
> 2. Repositories missing required poms or dependencies
>
> On 3/13/07, Ate Douma <ate@douma.nu> wrote:
>> Evangelos Vlachogiannis wrote:
>> > I have tried also with maven 1.0.4 and jdk 1.5
>> >
>> > Here is the line 70 of build.xml
>> >        <dependencies filesetId="portal.resources.dependencies.id"
>> > useScope="runtime">
>> >            <dependency groupId="${org.apache.jetspeed.groupid}"
>> >                        artifactId="portal-archetype-resources"
>> >                        version="${org.apache.jetspeed.version}"/>
>> >        </dependencies>
>> >
>> > and here is the DEBUG trace:
>> >
>> <snip/>
>> >
>> > I think the interesting part here is:
>> > at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknwnElement.java:275)
>> >
>> > Does this relates with my ANT version? What ANT ver do you use?
>> I'm also using ant 1.6.5.
>>
>> > Any other ideas pls?
>
> If I get a full build working I will post my repository. At the moment 
> both,
>
> http://www.bluesunrise.com/maven2/repository.zip
> AND
> http://people.apache.org/~pmd/repository.zip
>
> are rather outdated.
>
> Philip
>
>> I'm running now out of ideas, sorry :(
>> This really looks like a weird (config) problem to me.
>> The error seem to occur from within the maven-ant integration part 
>> but I have no clue whatsoever what might be causing it.
>> Short of trying to debug this (yuk) I can only come up with the 
>> suggestion to try to build Jetspeed on a different machine.
>> If that succeeds, you at least know the problem must be caused by 
>> some environment/config issue...
>>
>> Ate
>>
>> >
>> > thnx a lot,
>> > Vangelis
>> >
>> >
>> > Ate Douma wrote:
>> >> Evangelos Vlachogiannis wrote:
>> >>> some more context for this:
>> >>>
>> >>> Ate Douma wrote:
>> >>>> Evangelos Vlachogiannis wrote:
>> >>>>> Hi again,
>> >>>> At any rate, I think you'll need to provide more context before
>> >>>> anyone will be able to provide more help.
>> >>>> For instance, what ant task is executed in your build.xml on 
>> line 70?
>> >>>> What jdk
>> >>> 1.6.0
>> >> I haven't even installed that myself and I have not heart anyone 
>> using
>> >> it yet to build jetspeed.
>> >> But it is supposed to be backwards compatible, so I would't expect it
>> >> causing something like this.
>> >> Note: I've build all the bridges and jetspeed-2 artifacts provided at
>> >> bluesunrise repository with jdk 1.4.2.
>> >>
>> >>>> / ant version
>> >>> 1.6.5
>> >>>> / m2 version
>> >>> 2.0.5
>> >> Ah, all of us still are using 2.0.4.
>> >> Don't know about this one, but I guess it might be worth trying it 
>> out
>> >> with 2.0.4 yourself.
>> >>
>> >>> Embedded error: The following error occurred while executing
>> >>> this line:
>> >>> C:\workplace\uportal\portal\build.xml:70: java.lang.ClassCas
>> >>> tException: org.apache.maven.usability.MojoFailureExceptionD
>> >>> iagnoser
>> >> The interesting part is what java call is executed on line 70 in this
>> >> build.xml
>> >> If the problem persists after you tried out maven 2.0.4, try to find
>> >> out the real cause by running mvn with option -e (or even -X)
>> >>
>> >>
>> >
>> >
>> > ---------------------------------------------------------------------
>> > To unsubscribe, e-mail: jetspeed-dev-unsubscribe@portals.apache.org
>> > For additional commands, e-mail: jetspeed-dev-help@portals.apache.org
>> >
>> >
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: jetspeed-dev-unsubscribe@portals.apache.org
>> For additional commands, e-mail: jetspeed-dev-help@portals.apache.org
>>
>>
>
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jetspeed-dev-unsubscribe@portals.apache.org
For additional commands, e-mail: jetspeed-dev-help@portals.apache.org


Mime
View raw message