phoenix-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ankit Singhal <ankitsingha...@gmail.com>
Subject Re: Missing support for HBase 1.0 in Phoenix 4.9 ?
Date Tue, 07 Feb 2017 14:52:12 GMT
The relevant thread where the decision was made to drop HBase 1.0 support
from v4.9 onwards.
http://search-hadoop.com/m/Phoenix/9UY0h21AGFh2sgGFK?subj=Re+DISCUSS+Drop+HBase+1+0+support+for+4+9



On Tue, Feb 7, 2017 at 8:13 PM, Mark Heppner <heppner.mark@gmail.com> wrote:

> Pedro,
> I can't answer your question, but if you look at the blog announcement for
> 4.9, they say it's compatible with HBase 0.98/1.1/1.2:
>     https://blogs.apache.org/phoenix/entry/announcing_phoenix_4_9_released
>
> The announcements for 4.8 and lower says HBase 0.98/*1.0*/1.1/1.2:
>    https://blogs.apache.org/phoenix/entry/announcing_phoenix_4_8_released
>
> If you look at the Maven repo (I think it's separately maintained),
> there's also no bundle with HBase 1.0:
>     https://mvnrepository.com/artifact/org.apache.phoenix/
> phoenix-queryserver
>
> Maybe they silently dropped support for 1.0? Of course there's nothing on
> the actual release notes, so I'm not sure:
>     https://phoenix.apache.org/release_notes.html
>
>
>
> On Mon, Feb 6, 2017 at 6:29 PM, Pedro Boado <pedro.boado@gmail.com> wrote:
>
>> Hi,
>>
>> I've being looking at Phoenix 4.9 and HBase supported versions and I'm
>> missing support for HBase 1.0  . We are running a previous version of
>> Phoenix on cdh 5.5.4, we regularly recompile Phoenix with our vendor
>> specific dependencies - with no significant issues - but now without this
>> support we are stuck at 4.8.2  until we upgrade our cluster to HBase 1.1/1.2
>>
>> Is there any plan to support HBase 1.0 again on this (or newer) versions?
>>
>> Thanks for a great work!
>>
>> Regards.
>>
>> --
>> Un saludo.
>> Pedro Boado.
>>
>
>
>
> --
> Mark Heppner
>

Mime
View raw message