phoenix-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gabriel Reid <gabriel.r...@gmail.com>
Subject Re: group by problem
Date Mon, 06 Apr 2015 17:34:43 GMT
That certainly looks like a bug. Would it be possible to make a small
reproducible test case and if possible, log this in the Phoenix JIRA (
https://issues.apache.org/jira/browse/PHOENIX) ?

- Gabriel

On Mon, Apr 6, 2015 at 6:10 PM Marek Wiewiorka <marek.wiewiorka@gmail.com>
wrote:

> Hi All,
> I came across a weird situation while running a query with group by.
> I executed 2 queries:
>
> 1)
> select trunc(hu_ts,'DAY',1),hu_ho_id,hu_stream_id,sum(hu_usage) from
> se_dwh.homes_usage_hour where hu_ho_id in (4720,6854) group by
> trunc(hu_ts,'DAY',1),hu_ho_id ,hu_stream_id;
>
> | 2015-03-19 00:00:00.000 | 4720                                     | 0
>                                      | 0.45599999999999996
>      |
> | 2015-03-19 00:00:00.000 | 6854                                     | 0
>                                      | 2.167
>      |
>
>
> 2)
>
> select trunc(hu_ts,'DAY',1),hu_ho_id,hu_stream_id,sum(hu_usage) from
> se_dwh.homes_usage_hour where hu_ho_id in (4720) group by
> trunc(hu_ts,'DAY',1),hu_ho_id ,hu_stream_id;
>
> | 2015-03-19 00:00:00.000 | 4720                                     | 0
>                                      | 8.405999999999999
>      |
>
>
> The only difference is that in the first case I included 2 ids(4720,6854)
> and in the other one only 1 (4720).
> The result for hu_ho_id=4720 should be the same in both case but it isn't
> (0.45 vs 8.4).
> The second result(8.4) is correct.
>
> Am I doing something wrong?
>
> Regards,
> Marek
>
>

Mime
View raw message