phoenix-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Gabriel Reid <gabriel.r...@gmail.com>
Subject Re: table seems to get corrupt
Date Wed, 06 Aug 2014 06:36:14 GMT
Hi Abe,

I believe the second part of the "Expected single, aggregated
KeyValue" error message is "Ensure aggregating coprocessors are loaded
correctly on server". The fact that a basic scan isn't finding the
org.apache.phoenix.filter.ColumnProjectionFilter class also points to
the same thing: that there has been an issue loading the phoenix
classes within HBase.

Could you check the listing of registered coprocessors for the table
in question (you can see this in the HBase shell). Is this only
happening on the one table that you're trying to query, or on all
Phoenix tables in HBase? Could you also tell a bit more about the
loading process, i.e. are you using the Phoenix-provided bulk loading
tool, or a custom one? And what is your environment (i.e. which
version of Phoenix, which version of HBase)?

- Gabriel


On Wed, Aug 6, 2014 at 12:32 AM, Abe Weinograd <abe@flonet.com> wrote:
> Any idea why this is happening? All region servers have the Phoenix jars.
>
> On Sunday, August 3, 2014, Abe Weinograd <abe@flonet.com> wrote:
>>
>> We are loading it via Map reduce directly into HFiles.  This has worked
>> well for us for a while.  Recently, while loading a table with 99 columns
>> and a 3 column composite key, it became unqueryable at some point during or
>> after we load it.
>>
>> When trying to run an aggregation (Group by and COUNT(1)), Squirrel dumps
>> out java.lang.IllegalStateException: Expected single, aggregated KeyValue
>> from coprocessor, but instead received
>> keyvalues={\x00\x00\x00M\x00\x00\x01G\x92I\xEB\xEB3fcf9e6d-01f9-4bb9-9d08-f8cc95c00f28/0:ACTION_END/1406909122452/Put/vlen=8/ts=0/value=
>>
>> When trying to do a SELECT * LIMIT 1, we get
>> org.apache.phoenix.exception.PhoenixIOException:
>> org.apache.phoenix.exception.PhoenixIOException: IPC server unable to read
>> call parameters: Can't find class
>> org.apache.phoenix.filter.ColumnProjectionFilter
>>
>> This has happened a couple of times and the only way we can seem to get
>> querying via phoenix to work is to blow up the table.  I can scan and do
>> stuff fine via hbase and the Hbase shell.
>>
>> Having trouble getting anywhere debugging myself.  Any thoughts/help would
>> be greatly appreciated.
>>
>> Abe
>
>
>
> --
> Sent from MetroMail

Mime
View raw message