phoenix-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kristoffer Sjögren <sto...@gmail.com>
Subject Re: HBase restart ConnectionLoss
Date Tue, 11 Feb 2014 20:15:25 GMT
Sure thing. https://issues.apache.org/jira/browse/PHOENIX-41.

In the meantime ill look through the configuration and try a raw
HConnection and see if the same error occur.


On Tue, Feb 11, 2014 at 5:48 PM, James Taylor <jamestaylor@apache.org>wrote:

> Hi Kristoffer,
> That sounds like a bug to me. One thing to check is your HBase time-out
> parameters (I'd list them, but I don't know what they all are). If you dial
> these down (as HBase tries very hard, again and again to reconnect), is the
> behavior any different. I know at Salesforce we don't have this issue,
> though. Perhaps Lars, Eli, or Simon know what we've configured to have this
> not happen.
>
> Would you mind filing a JIRA on this?
>
> Thanks,
> James
>
>
> On Tue, Feb 11, 2014 at 8:20 AM, Kristoffer Sjögren <stoffe@gmail.com>wrote:
>
>> Hi
>>
>> If HBase restart while sqlline is connected the client hangs and seem
>> beyond recovery. It doesn't respond to system calls and doesn't .
>>
>> It is not a big deal that sqlline dies, but the same thing happens in the
>> application when using JDBC to communicate with phoenix/hbase.
>>
>> I should mention that my test run a single HBase master on localhost.
>>
>> The following files show logs just after restart when the application
>> tries to reconnect.
>>
>> Application: http://pastebin.com/mWAXyLvw
>> HBase: http://pastebin.com/SWPc7kw8
>>
>> Is this a bug, or?
>>
>> Cheers,
>> -Kristoffer
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>

Mime
View raw message