ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sathwik B P <sathwik...@gmail.com>
Subject Re: Examples are not working
Date Wed, 24 Jan 2018 04:49:08 GMT
1) Fresh installation of tamcat
2) Copied ode.war from ODE distribution archive
3) Copied example processes to /WEB-INF/processes

Did you copy anything else?

On Tue, Jan 23, 2018 at 11:08 PM, Fátima Castro Jul <fatima@det.uvigo.es>
wrote:

> I extracted it.
>
>
>
> El 23/1/2018 6:17 p. m., "Sathwik B P" <sathwik.bp@gmail.com> escribió:
>
> Did you extract the tomcat archive into your $home directory or did you
> copy it from /var/lib folder?
>
> On Tue, Jan 23, 2018 at 10:30 PM, Fátima Castro Jul <fatima@det.uvigo.es>
> wrote:
>
> > /tomcat/webapps/ode/WEB-INF/processes$ ls -R
> > .:
> > DynPartner  DynPartner.deployed  HelloWorld2 HelloWorld2.deployed
> > MagicSession  MagicSession.deployed readme.txt  README.txt
> >
> > ./DynPartner:
> > deploy.xml  DynPartnerMain.bpel  DynPartnerResponder.bpel Main.wsdl
> > Responder.wsdl  testRequest.soap
> >
> > ./HelloWorld2:
> > deploy.xml  HelloWorld2.bpel  HelloWorld2.wsdl  testRequest.soap
> >
> > ./MagicSession:
> > deploy.xml  Main.bpel  Main.wsdl  Responder.bpel  testRequest.soap
> >
> >
> >
> > On 23/01/18 17:58, Sathwik B P wrote:
> >
> >> .deployed file will be zero byte file. Don't worry about it.
> >>
> >> Run the command "ls -R" without quotes under the ode/WEB-INF/processes
> >> folder and provide the results here.
> >>
> >>
> >> On Tue, Jan 23, 2018 at 10:00 PM, Fátima Castro Jul <
> fatima@det.uvigo.es>
> >> wrote:
> >>
> >> I mean that the size of the .deployed files is 0 bytes.
> >>>
> >>> I am sorry but I am not sure what you mean by the web console. ODE web
> >>> interface? The processes are not listed in
> http://localhost:8080/ode/#/
> >>> or http://localhost:8080/ode/#/processes.
> >>>
> >>> Fátima
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> On 23/01/18 17:17, Sathwik B P wrote:
> >>>
> >>> What do you mean by "they are empty"?
> >>>> Do you see the processes listed on the web console?
> >>>>
> >>>> On Tue, Jan 23, 2018 at 8:25 PM, Fátima Castro Jul <
> fatima@det.uvigo.es
> >>>> >
> >>>> wrote:
> >>>>
> >>>> Hi,
> >>>>
> >>>>> I am sorry I did not understand your suggestion earlier.
> >>>>>
> >>>>> I have removed my tomcat installation and reinstalled in my home
> >>>>> directory. I made sure I copied the content of the examples folder.
> >>>>> Now,
> >>>>> deployment files named after the examples are created in the
> processes
> >>>>> folder (DynPartner.deployed, HelloWorld2.deployed,
> >>>>> MagicSession.deployed)
> >>>>> but they are empty and  the result is the same. The ode.log file
is
> >>>>> still
> >>>>> not created and the error when I try to call the examples has not
> >>>>> changed.
> >>>>>
> >>>>> I have tried giving full permissions to the tomcat folder but it
> still
> >>>>> does not work.
> >>>>>
> >>>>> Thanks again,
> >>>>>
> >>>>> Fátima
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> On 23/01/18 06:25, Sathwik B P wrote:
> >>>>>
> >>>>> Hi,
> >>>>>
> >>>>>> As I have suggested to you earlier on Stackoverflow, did you
try
> >>>>>> installing
> >>>>>> tomcat under your $home dierctory?
> >>>>>>
> >>>>>> Secondly, the instruction says "Copy the content of the *examples*
> >>>>>> directory in the distribution (the 3 sub-directories) to
> >>>>>> *tomcat/webapps/ode/WEB-INF/processes*", but seems like you
are
> >>>>>> copying
> >>>>>> the
> >>>>>>
> >>>>>> examples folder itself.
> >>>>>>
> >>>>>> The ode.log file will be generated under tomcat/bin folder.
> >>>>>>
> >>>>>> regards,
> >>>>>> sathwik
> >>>>>>
> >>>>>> On Mon, Jan 22, 2018 at 10:24 PM, Fátima Castro Jul<
> >>>>>> fatima@det.uvigo.es
> >>>>>> wrote:
> >>>>>>
> >>>>>> Hi,
> >>>>>>
> >>>>>> I have tried to install Apache Ode and run the examples but
I have
> not
> >>>>>>> been able to make them work. I am using ODE 1.3.7, tomcat8
and
> Ubuntu
> >>>>>>> 17.10.
> >>>>>>>
> >>>>>>> For the installation procedure, I have followed the instructions
> for
> >>>>>>> war
> >>>>>>> deployment (http://ode.apache.org/war-deployment.html) but
I am
> not
> >>>>>>> sure
> >>>>>>> if I got them right.
> >>>>>>>
> >>>>>>> First, I have downloaded apache-ode-war-1.3.7.zip and extracted
it.
> >>>>>>> Then
> >>>>>>> I
> >>>>>>> have copied the ode.war file in this folder to the Tomcat's
webapp
> >>>>>>> directory, in my case it is //var/lib/tomcat8/webapps/.
I have
> >>>>>>> restarted
> >>>>>>> Tomcat and ode was extracted.  Then, I have placed the examples
in
> >>>>>>> the
> >>>>>>> //var/lib/tomcat/webapps/ode/WEB-INF/processes/ folder/.
/The ODE
> >>>>>>> main
> >>>>>>> page loads (http://localhost:8080/ode/#/) but does not recognize
> any
> >>>>>>> service or process.  How should I know if the examples are
> >>>>>>> successfully
> >>>>>>> deployed?  The/ode.log/ file is never created.
> >>>>>>>
> >>>>>>> I have checked Tomcat's log but it is not helping me. I
normally
> get
> >>>>>>> the
> >>>>>>> following in /catalina.log/ when restarting:
> >>>>>>>
> >>>>>>> |18-Jan-2018 16:23:51.645 INFO [localhost-startStop-1]
> >>>>>>> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDirectory Deploying
> web
> >>>>>>> application directory [/var/lib/tomcat8/webapps/ode]||18-Jan-2018
> >>>>>>> 16:23:54.631 INFO [localhost-startStop-1]
> >>>>>>> org.apache.catalina.startup.Ho
> >>>>>>> stConfig.deployDirectory
> >>>>>>> Deployment of web application directory
> >>>>>>> [/var/lib/tomcat8/webapps/ode]
> >>>>>>> has
> >>>>>>> finished in [2,985] ms|
> >>>>>>>
> >>>>>>> However,  sometimes I get this:
> >>>>>>>
> >>>>>>> |19-Jan-2018 10:38:43.972 WARNING [localhost-startStop-2]
> >>>>>>> org.apache.catalina.loader.WebappClassLoaderBase.
> clearReferencesJdbc
> >>>>>>> The
> >>>>>>> web application [ode] registered the JDBC driver
> >>>>>>> [org.apache.derby.jdbc.AutoloadedDriver] but failed to unregister
> it
> >>>>>>> when
> >>>>>>> the web application was stopped. To prevent a memory leak,
the JDBC
> >>>>>>> Driver
> >>>>>>> has been forcibly unregistered. 19-Jan-2018 10:38:43.973
WARNING
> >>>>>>> [localhost-startStop-2] org.apache.catalina.loader.Web
> >>>>>>> appClassLoaderBase.clearReferencesThreads The web application
> [ode]
> >>>>>>> appears to have started a thread named [Timer-1] but has
failed to
> >>>>>>> stop
> >>>>>>> it.
> >>>>>>> This is very likely to create a memory leak. Stack trace
of thread:
> >>>>>>> java.lang.Object.wait(Native Method) java.util.TimerThread.mainLoop
> >>>>>>> (Timer.java:552)
> >>>>>>> java.util.TimerThread.run(Timer.java:505) 19-Jan-2018 10:38:43.973
> >>>>>>> SEVERE
> >>>>>>> [localhost-startStop-2] org.apache.catalina.loader.Web
> >>>>>>> appClassLoaderBase.checkThreadLocalMapForLeaks The web application
> >>>>>>> [ode]
> >>>>>>> created a ThreadLocal with key of type [java.lang.ThreadLocal]
> (value
> >>>>>>> [java.lang.ThreadLocal@409a18d]) and a value of type
> >>>>>>> [org.apache.derby.iapi.services.context.ContextManager]
(value
> >>>>>>> [org.apache.derby.iapi.services.context.ContextManager@33b194b])
> but
> >>>>>>> failed to remove it when the web application was stopped.
Threads
> are
> >>>>>>> going
> >>>>>>> to be renewed over time to try and avoid a probable memory
leak.
> >>>>>>> 19-Jan-2018 10:38:45.302 INFO [localhost-startStop-1]
> >>>>>>> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWAR Deploying
web
> >>>>>>> application archive [/var/lib/tomcat8/webapps/ode.war] 19-Jan-2018
> >>>>>>> 10:38:56.788 INFO [localhost-startStop-1]
> >>>>>>> org.apache.catalina.startup.Ho
> >>>>>>> stConfig.deployWAR
> >>>>>>> Deployment of web application archive
> [/var/lib/tomcat8/webapps/ode.
> >>>>>>> war]
> >>>>>>> has finished in [11,485] ms |
> >>>>>>>
> >>>>>>> Either way, I get the same result.
> >>>>>>>
> >>>>>>> When I try to call the examples following the instructions
in the
> >>>>>>> readme
> >>>>>>> file:
> >>>>>>>
> >>>>>>> |sendsoaphttp://localhost:8080/ode/processes/helloWorld
> >>>>>>> testRequest.soap
> >>>>>>> |
> >>>>>>>
> >>>>>>> I get the error:
> >>>>>>>
> >>>>>>> |Error: Could not find or load main class
> >>>>>>> org.apache.ode.tools.sendsoap.
> >>>>>>> cline.Http|
> >>>>>>>
> >>>>>>> I am not sure where the bin folder should be placed but
I have
> tried
> >>>>>>> different locations without success.
> >>>>>>>
> >>>>>>> I am new to ODE and I really lost on what to do to make
this work.
> >>>>>>>
> >>>>>>> Thanks in advance,
> >>>>>>>
> >>>>>>> Fátima
> >>>>>>>
> >>>>>>> ||
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message