ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sathwik B P <sathwik...@gmail.com>
Subject Re: Examples are not working
Date Tue, 23 Jan 2018 16:58:16 GMT
.deployed file will be zero byte file. Don't worry about it.

Run the command "ls -R" without quotes under the ode/WEB-INF/processes
folder and provide the results here.


On Tue, Jan 23, 2018 at 10:00 PM, Fátima Castro Jul <fatima@det.uvigo.es>
wrote:

> I mean that the size of the .deployed files is 0 bytes.
>
> I am sorry but I am not sure what you mean by the web console. ODE web
> interface? The processes are not listed in http://localhost:8080/ode/#/
> or http://localhost:8080/ode/#/processes.
>
> Fátima
>
>
>
> On 23/01/18 17:17, Sathwik B P wrote:
>
>> What do you mean by "they are empty"?
>> Do you see the processes listed on the web console?
>>
>> On Tue, Jan 23, 2018 at 8:25 PM, Fátima Castro Jul <fatima@det.uvigo.es>
>> wrote:
>>
>> Hi,
>>>
>>> I am sorry I did not understand your suggestion earlier.
>>>
>>> I have removed my tomcat installation and reinstalled in my home
>>> directory. I made sure I copied the content of the examples folder. Now,
>>> deployment files named after the examples are created in the processes
>>> folder (DynPartner.deployed, HelloWorld2.deployed, MagicSession.deployed)
>>> but they are empty and  the result is the same. The ode.log file is still
>>> not created and the error when I try to call the examples has not
>>> changed.
>>>
>>> I have tried giving full permissions to the tomcat folder but it still
>>> does not work.
>>>
>>> Thanks again,
>>>
>>> Fátima
>>>
>>>
>>> On 23/01/18 06:25, Sathwik B P wrote:
>>>
>>> Hi,
>>>>
>>>> As I have suggested to you earlier on Stackoverflow, did you try
>>>> installing
>>>> tomcat under your $home dierctory?
>>>>
>>>> Secondly, the instruction says "Copy the content of the *examples*
>>>> directory in the distribution (the 3 sub-directories) to
>>>> *tomcat/webapps/ode/WEB-INF/processes*", but seems like you are copying
>>>> the
>>>>
>>>> examples folder itself.
>>>>
>>>> The ode.log file will be generated under tomcat/bin folder.
>>>>
>>>> regards,
>>>> sathwik
>>>>
>>>> On Mon, Jan 22, 2018 at 10:24 PM, Fátima Castro Jul<fatima@det.uvigo.es
>>>> >
>>>> wrote:
>>>>
>>>> Hi,
>>>>
>>>>> I have tried to install Apache Ode and run the examples but I have not
>>>>> been able to make them work. I am using ODE 1.3.7, tomcat8 and Ubuntu
>>>>> 17.10.
>>>>>
>>>>> For the installation procedure, I have followed the instructions for
>>>>> war
>>>>> deployment (http://ode.apache.org/war-deployment.html) but I am not
>>>>> sure
>>>>> if I got them right.
>>>>>
>>>>> First, I have downloaded apache-ode-war-1.3.7.zip and extracted it.
>>>>> Then
>>>>> I
>>>>> have copied the ode.war file in this folder to the Tomcat's webapp
>>>>> directory, in my case it is //var/lib/tomcat8/webapps/. I have
>>>>> restarted
>>>>> Tomcat and ode was extracted.  Then, I have placed the examples in  the
>>>>> //var/lib/tomcat/webapps/ode/WEB-INF/processes/ folder/. /The ODE main
>>>>> page loads (http://localhost:8080/ode/#/) but does not recognize any
>>>>> service or process.  How should I know if the examples are successfully
>>>>> deployed?  The/ode.log/ file is never created.
>>>>>
>>>>> I have checked Tomcat's log but it is not helping me. I normally get
>>>>> the
>>>>> following in /catalina.log/ when restarting:
>>>>>
>>>>> |18-Jan-2018 16:23:51.645 INFO [localhost-startStop-1]
>>>>> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDirectory Deploying web
>>>>> application directory [/var/lib/tomcat8/webapps/ode]||18-Jan-2018
>>>>> 16:23:54.631 INFO [localhost-startStop-1]
>>>>> org.apache.catalina.startup.Ho
>>>>> stConfig.deployDirectory
>>>>> Deployment of web application directory [/var/lib/tomcat8/webapps/ode]
>>>>> has
>>>>> finished in [2,985] ms|
>>>>>
>>>>> However,  sometimes I get this:
>>>>>
>>>>> |19-Jan-2018 10:38:43.972 WARNING [localhost-startStop-2]
>>>>> org.apache.catalina.loader.WebappClassLoaderBase.clearReferencesJdbc
>>>>> The
>>>>> web application [ode] registered the JDBC driver
>>>>> [org.apache.derby.jdbc.AutoloadedDriver] but failed to unregister it
>>>>> when
>>>>> the web application was stopped. To prevent a memory leak, the JDBC
>>>>> Driver
>>>>> has been forcibly unregistered. 19-Jan-2018 10:38:43.973 WARNING
>>>>> [localhost-startStop-2] org.apache.catalina.loader.Web
>>>>> appClassLoaderBase.clearReferencesThreads The web application [ode]
>>>>> appears to have started a thread named [Timer-1] but has failed to stop
>>>>> it.
>>>>> This is very likely to create a memory leak. Stack trace of thread:
>>>>> java.lang.Object.wait(Native Method) java.util.TimerThread.mainLoop
>>>>> (Timer.java:552)
>>>>> java.util.TimerThread.run(Timer.java:505) 19-Jan-2018 10:38:43.973
>>>>> SEVERE
>>>>> [localhost-startStop-2] org.apache.catalina.loader.Web
>>>>> appClassLoaderBase.checkThreadLocalMapForLeaks The web application
>>>>> [ode]
>>>>> created a ThreadLocal with key of type [java.lang.ThreadLocal] (value
>>>>> [java.lang.ThreadLocal@409a18d]) and a value of type
>>>>> [org.apache.derby.iapi.services.context.ContextManager] (value
>>>>> [org.apache.derby.iapi.services.context.ContextManager@33b194b]) but
>>>>> failed to remove it when the web application was stopped. Threads are
>>>>> going
>>>>> to be renewed over time to try and avoid a probable memory leak.
>>>>> 19-Jan-2018 10:38:45.302 INFO [localhost-startStop-1]
>>>>> org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWAR Deploying web
>>>>> application archive [/var/lib/tomcat8/webapps/ode.war] 19-Jan-2018
>>>>> 10:38:56.788 INFO [localhost-startStop-1]
>>>>> org.apache.catalina.startup.Ho
>>>>> stConfig.deployWAR
>>>>> Deployment of web application archive [/var/lib/tomcat8/webapps/ode.
>>>>> war]
>>>>> has finished in [11,485] ms |
>>>>>
>>>>> Either way, I get the same result.
>>>>>
>>>>> When I try to call the examples following the instructions in the
>>>>> readme
>>>>> file:
>>>>>
>>>>> |sendsoaphttp://localhost:8080/ode/processes/helloWorld
>>>>> testRequest.soap
>>>>> |
>>>>>
>>>>> I get the error:
>>>>>
>>>>> |Error: Could not find or load main class
>>>>> org.apache.ode.tools.sendsoap.
>>>>> cline.Http|
>>>>>
>>>>> I am not sure where the bin folder should be placed but I have tried
>>>>> different locations without success.
>>>>>
>>>>> I am new to ODE and I really lost on what to do to make this work.
>>>>>
>>>>> Thanks in advance,
>>>>>
>>>>> Fátima
>>>>>
>>>>> ||
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message