ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ishara premadasa <idpremad...@gmail.com>
Subject Re: main launch fail
Date Sat, 17 Sep 2011 13:28:38 GMT
On Thu, Sep 15, 2011 at 3:31 AM, pushpeen chhoker <
pushpeen.chhoker@gmail.com> wrote:

> Hii
>
> I tried debugging ODE in eclipse but I am having a lot of problems with
> starting the ODE server its all related to ports as i am guessing, this is
> what its showing me
>
> Server Apache Ode 1.x Runtime 2 at localhost failed to start.
>
> Do you think I should work with Server Apache Ode 1.x Runtime or with
> Tomcat?


 Hi,
When we debug ODE after deploying it as a web application inside the Tomcat
server, it internally starts the ODE Server when tomcat is started and
running in debug mode. Therefore start the tomcat server only and it will do
the rest.
Following is the console output(in linux) which i get after starting tomcat.
You can see ODE server is started there.

ishara@dell-pc:~/Installed_Programs/apache-tomcat-7/bin$ sh catalina.sh jpda
run
Using CATALINA_BASE:   /home/user/Installed_Programs/apache-tomcat-7
Using CATALINA_HOME:   /home/user/Installed_Programs/apache-tomcat-7
Using CATALINA_TMPDIR: /home/user/Installed_Programs/apache-tomcat-7/temp
Using JRE_HOME:        /usr/lib/jvm/java-6-sun
Using CLASSPATH:
/home/user/Installed_Programs/apache-tomcat-7/bin/bootstrap.jar:/home/user/Installed_Programs/apache-tomcat-7/bin/tomcat-juli.jar
Listening for transport dt_socket at address: 8000
Sep 17, 2011 6:01:56 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal
performance in production environments was not found on the
java.library.path:
/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.24/jre/lib/i386/server:/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.24/jre/lib/i386:/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.24/jre/../lib/i386:/usr/java/packages/lib/i386:/lib:/usr/lib
Sep 17, 2011 6:01:57 PM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule
begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host/Context} Setting
property 'debug' to '5' did not find a matching property.
Sep 17, 2011 6:01:57 PM org.apache.coyote.AbstractProtocolHandler init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-bio-8080"]
Sep 17, 2011 6:01:57 PM org.apache.coyote.AbstractProtocolHandler init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["ajp-bio-8009"]
Sep 17, 2011 6:01:57 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 2207 ms
Sep 17, 2011 6:01:57 PM org.apache.catalina.core.StandardService
startInternal
INFO: Starting service Catalina
Sep 17, 2011 6:01:57 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine
startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.11
18:02:05,638 INFO  [ODEServer] Using DAO Connection Factory class
org.apache.ode.dao.jpa.BPELDAOConnectionFactoryImpl.
18:02:16,705 INFO  [BpelServerImpl] Registered process {
http://ode/bpel/unit-test}DynPartnerMain-2.
18:02:16,836 INFO  [BpelServerImpl] Registered process {
http://ode/bpel/responder}DynPartnerResponder-2.
18:02:17,008 INFO  [BpelServerImpl] Registered process {
http://ode/bpel/unit-test}MagicSessionMain-3.
18:02:17,153 INFO  [BpelServerImpl] Registered process {
http://ode/bpel/responder}MagicSessionResponder-3.
18:02:17,238 INFO  [BpelServerImpl] Registered process {
http://ode/bpel/unit-test}HelloWorld2-4.
18:02:17,276 INFO  [BpelServerImpl] BPEL Server Started.
18:02:17,286 INFO  [SystemSchedulesConfig] SYSTEM CRON configuration:
/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/ode/WEB-INF/conf/schedules.xml
18:02:18,438 INFO  [DeploymentPoller] Poller started.
18:02:18,438 INFO  [ODEServer] Process deployment polling started on path
/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/ode/WEB-INF/processes.
18:02:18,438 INFO  [ODEServer] ODE Service Engine has been started.
Sep 17, 2011 6:02:18 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive axis2.war
[INFO] Clustering has been disabled
[INFO] Deploying module: ping-1.5.4 -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/modules/ping-1.5.4.mar
[INFO] Deploying module: addressing-1.5.4 -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/modules/addressing-1.5.4.mar
[INFO] Deploying module: script-1.5.4 -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/modules/scripting-1.5.4.mar
[INFO] Deploying module: soapmonitor-1.5.4 -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/modules/soapmonitor-1.5.4.mar
[INFO] Deploying module: metadataExchange-1.5.4 -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/modules/mex-1.5.4.mar
[INFO] Deploying module: mtompolicy-1.5.4 -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/modules/mtompolicy-1.5.4.mar
[INFO] Deploying Web service: version.aar -
file:/home/isha/Installed_Programs/apache-tomcat-7/webapps/axis2/WEB-INF/services/version.aar
[WARN] No transportReceiver for
org.apache.axis2.transport.http.AxisServletListener found. An instance for
HTTP will be configured automatically. Please update your axis2.xml file!
Sep 17, 2011 6:02:20 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig
deployDirectory
INFO: Deploying web application directory docs
Sep 17, 2011 6:02:20 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig
deployDirectory
INFO: Deploying web application directory manager
Sep 17, 2011 6:02:20 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig
deployDirectory
INFO: Deploying web application directory ROOT
Sep 17, 2011 6:02:20 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig
deployDirectory
INFO: Deploying web application directory examples
Sep 17, 2011 6:02:21 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig
deployDirectory
INFO: Deploying web application directory host-manager
Sep 17, 2011 6:02:21 PM org.apache.coyote.AbstractProtocolHandler start
INFO: Starting ProtocolHandler ["http-bio-8080"]
Sep 17, 2011 6:02:21 PM org.apache.coyote.AbstractProtocolHandler start
INFO: Starting ProtocolHandler ["ajp-bio-8009"]
Sep 17, 2011 6:02:21 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 24063 ms



> I also tried edited in startup.bat and catalina.bat
>
> set JPDA_ADDRESS=9090
> set JPDA_TRANSPORT=dt_socket
> set JAVA_OPTS="-Xdebug
> -Xrunjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=y,address=9090"
>

As an alternative, try only the third command in the console instead of
inserting it into the .bat file, then start tomcat with 'catalina.bat run'
and tomcat should be started in debug mode.

>
> but i  am still getting the same error!
>
>
>
>
>
>
>
> On Sat, Sep 10, 2011 at 12:23 AM, ishara premadasa <idpremadasa@gmail.com
> >wrote:
>
> > Hi Chhoker,
> >
> > You can start tomcat with JPDA debugger and debug ode by creating a
> remote
> > debug in Eclipse. Just enter following command in from tomcat/bin and
> > tomcat
> > will be started in debug mode.
> >
> > C:\Apache-Tomcat-7\bin> catalina.bat jpda run
> >
> > Now start your remote debug in Eclipse and it will come to the
> breakpoints
> > of the ODE source code and you can start debugging. If you want to learn
> in
> > detail read this post.
> >
> >
> http://isharapremadasa.blogspot.com/2011/09/how-to-debug-apache-ode-with-apache.html
> >
> > However I am using IntelliJ Idea IDE for this, but i think using Eclipse
> > for
> > remote debugging is also similar to this sequence.
> >
> > On Sat, Sep 10, 2011 at 2:17 AM, pushpeen chhoker <
> > pushpeen.chhoker@gmail.com> wrote:
> >
> > > well i figure out this was a wrong approach and this is not the right
> way
> > > to
> > > run ODE i am using Eclipse and tomcat on windows my aim is to debug it.
> > So
> > > that i know what is going on inside it! i am able to deploy the
> examples
> > > given in source code
> > > in
> > >
> >
> C:\ode\distro\target\apache-ode-war-1.4-SNAPSHOT\apache-ode-war-1.4-SNAPSHOT\examples
> > > directory now i want to debug them can you help me with that
> > >
> > > On Fri, Sep 9, 2011 at 6:25 AM, Tammo van Lessen <tvanlessen@gmail.com
> > > >wrote:
> > >
> > > > How did you try to launch this class?
> > > >
> > > > On Thu, Aug 25, 2011 at 02:08, pushpeen chhoker
> > > > <pushpeen.chhoker@gmail.com> wrote:
> > > > > I am trying to launch main.java file of apache ode from
> > > ode-util>src>cli
> > > > and
> > > > > it is giving me the following error
> > > > >
> > > > >
> > > > > The archive:
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> C:/....../.m2/repository/org/apache/ws/commons/axiom/axiom-impl/1.2.8/axiom-impl-1.2.8.jar
> > > > > which is referenced by the classpath, does not exist.
> > > > >
> > > > > can someone please help me why i am getting this!
> > > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > --
> > > > Tammo van Lessen - http://www.taval.de
> > > >
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > *Best Regards.*
> >
> > *Ishara Premadasa,*
> > Trainee Software Engineer/Undergraduate,
> > Dept. of Computer Science & Engineering,
> > University of Moratuwa
> > Sri Lanka.
> >
>



-- 
*Best Regards.*

*Ishara Premadasa,*
Trainee Software Engineer/Undergraduate,
Dept. of Computer Science & Engineering,
University of Moratuwa
Sri Lanka.
http://isharapremadasa.blogspot.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message