ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "ytrewq2002@libero.it" <ytrewq2...@libero.it>
Subject problem with XPATH, namespaces in Apache Ode
Date Tue, 22 Sep 2009 10:12:56 GMT


>Hi all,
>
>i have a problem with apache ode: i think it's a namespace 
problem and 
>xpath too.
>
>The error give to me from apache ode is :
>
>11:32:
43,486 DEBUG 
>[ASSIGN] {OXPath10Expression $HelloIn.parameters/myxsd:name}: R-
Value 
>expression "{OXPath10Expression $HelloIn.parameters/myxsd:name}" did 
not select 
>any nodes.
>11:32:43,486 INFO  [ASSIGN] Assignment Fault: {http:
//docs.oasis-
>open.org/wsbpel/2.0/process/executable}selectionFailure,
lineNo=45,
>faultExplanation=R-Value expression "{OXPath10Expression $HelloIn.

>parameters/myxsd:name}" did not select any nodes.
>11:32:43,502 DEBUG [SCOPE] 

>({OScope '__PROCESS_SCOPE:BpelHello' id=3},TerminationChannel#1,

>ParentScopeChannel#2): has a fault handler for {http://docs.oasis-open.

>org/wsbpel/2.0/process/executable}selectionFailure: {OCatch faultName=null, 

>faultVariable=null}
>
>i have to use namespace yes or not? Namespace appear 
not 
>so important but have i use it for ode? 
>
>i don't understand why this 
work?? 
>(myxsd work fine, the xml schema was elementFormDefault="qualified"):

>follow 
>these lines:
><copy>
>                <from>
>                    
<literal>
>
>                        <ns0:helloResponse>

>                            <myxsd:
>return/>
>                        </ns0:
helloResponse>
>                    
></literal>
>                </from>

>                <to variable="Out" part="
>parameters"></to>
>            
</copy>
>
>they works fine with "myxsd":
>11:32:
>43,221 DEBUG [ASSIGN] ASSIGN 
Writing variable 'Out' value '<?xml version="1.0" 
>encoding="UTF-8"?>

><message><parameters><helloResponse xmlns="http://hello.
>netbureau.it/">

>                            <myxsd:return xmlns:myxsd="http:
>//hello.
netbureau.it/"/>
>                        

></helloResponse></parameters></message>'
>11:32:43,299 DEBUG [ScopeFrame] 
Write 
>variable: name={Variable __PROCESS_SCOPE:BpelHello.Out:
OMessageVarType#6} 
>value=<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
>

><message><parameters><helloResponse xmlns="http://hello.netbureau.it/">
>

>                            <myxsd:return xmlns:myxsd="http://hello.netbureau.

>it/"/>
>                        </helloResponse></parameters></message>
>
>is 
it 
>sufficient for initialize variable Out or i have to do something else (Out 
is 
>then used for a reply but before using it i have to initialize it)??
>

>why not 
>these doesn't work (xpath syntax) using "myxsd:"?:
>

><from>$HelloIn.
>parameters/myxsd:name</from>
>                <to>$Out.
parameters/myxsd:
>return</to>
><copy>
>                <from>$HelloIn.
parameters/myxsd:name</from>
>
>                <to>$Out.parameters/myxsd:
return</to>
></copy>
>
>
>I add an 
>attachment relative to xsd, wsdl and 
deploy xml files(i use Netbeans 6.5.1).
>
>please help me!
>
>tahnk you very 
much
>
>Roby


Mime
View raw message