ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Wenfeng ZHAO <zhaowenf...@gmail.com>
Subject Re: Problem With XPath expressions
Date Thu, 06 Aug 2009 00:49:04 GMT
It seems XPath 2.0 requires that functions, such as concat(), be qualified
by namespace prefixes. And the version of XPath you use is just 2.0, rather
than 1.0 :(


Regards,
Wenfeng

2009/8/5 buddhika chamith <chamibuddhika@gmail.com>

> Hi all,
>
> I am having trouble deploying a BPEL process because there are some errors
> reported by BPEL compiler.
> The exception is as follows.
>
> java.lang.IllegalStateException: XPath string and xpath node are both null
>     at
> org.apache.ode.bpel.elang.xpath20.compiler.XPath20ExpressionCompilerImpl.doJaxpCompile(XPath20ExpressionCompilerImpl.java:129)
>     at
> org.apache.ode.bpel.elang.xpath20.compiler.XPath20ExpressionCompilerImpl._compile(XPath20ExpressionCompilerImpl.java:121)
>     at
> org.apache.ode.bpel.elang.xpath20.compiler.XPath20ExpressionCompilerImpl.compile(XPath20ExpressionCompilerImpl.java:103)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compileExpr(BpelCompiler.java:558)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compileExpr(BpelCompiler.java:543)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.AssignGenerator.compileFrom(AssignGenerator.java:188)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.AssignGenerator.compile(AssignGenerator.java:76)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler$7.run(BpelCompiler.java:922)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compile(BpelCompiler.java:1086)
>     at
> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compileActivity(BpelCompiler.java:918)
> ....
>
> There are several similar assign activities which I think may be the cause
> of the problem.
>         <assign>
>             <copy>
>                 <from
> expression="concat(bpws:getVariableData('probeInput','probeData'),bpws:getVariableData('probeInput','probeName'))"/>
>                 <to variable="probeInput" part="probeData"/>
>             </copy>
>         </assign>
>
> Variable definitions are as follows
>
>     <variables>
>         <variable name="request" messageType="wns:requestMessage"/>
>         <variable name="probeInput" messageType="wns:probeMessage"/>
>         <variable name="reply" messageType="wns:replyMessage"/>
>         <variable name="internalState"
> messageType="wns:internalProcessData"/>
>     </variables>
>
> Variable probeInput message definition
>
>     <wsdl:message name="probeMessage">
>         <wsdl:part name="probeName" type="xsd:string" />
>         <wsdl:part name="probeData" type="xsd:string" />
>     </wsdl:message>
>
> I have checked for the correctness of the message element names etc. But
> yet to find the reason for this behavior. Can some one please tell me what I
> am doing wrong here? I have attached the BPEL process and the corresponding
> wsdl file for your reference.
>
> Best Regards,
> Chamith
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message