ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "raulvk.soa" <raulvk....@gmail.com>
Subject Re: Namespace Disappears in Assign Activity
Date Fri, 07 Nov 2008 15:20:54 GMT


Ok, I suppose then that you believe it can be a bug, or does it look like a
possible misconfiguration?

In the meantime, I am using doXslTransform() to overcome this limitation.

I will try my best to build a simple process that illustrates this and
attach it to a JIRA.

Many thanks.



Alex Boisvert-3 wrote:
> 
> Hi,
> 
> Can you file an issue and attach an executable process that exemplifies
> this
> problem?
> 
> alex
> 
> 
> On Fri, Nov 7, 2008 at 9:03 AM, raulvk.soa <raulvk.soa@gmail.com> wrote:
> 
>>
>> Hi everyone,
>>
>> I am experiencing problems with namespaces and assignments. Basically, I
>> have found that during an assignment (copy from + to), the namespace of
>> target element gets deleted.
>>
>> I will illustrate with an example which is a generalisation of my case.
>>
>> Firstly, I initialise the target variable via the following:
>>
>>                  <bpws:copy>
>>                        <bpws:from>
>>                            <bpws:literal>
>>                                 <nm:Request
>> xmlns:nm="http://www.example.org">
>>                                       <nm:RequestMessage>
>>                                             <nm:Value />
>>                                       </nm:RequestMessage>
>>                                 </nm:Request>
>>                           </bpws:literal>
>>                        </bpws:from>
>>                        <bpws:to part="body"
>> variable="PersonQuery_Request"/>
>>                    </bpws:copy>
>>
>>
>> Secondly, I assign the value of the variable:
>>
>>                    <bpws:copy>
>>                        <bpws:from>$PersonID</bpws:from>
>>
>>
>> <bpws:to>$PersonQuery_Request.body/nm:Request/nm:RequestMessage/nm:Value</bpws:to>
>>                    </bpws:copy>
>>
>>
>> The final content of the variable is the following:
>>
>>                                <nm:Request
>> xmlns:nm="http://www.example.org">
>>                                       <nm:RequestMessage>
>>                                             <Value>XXX</Value>
>>                                       </nm:RequestMessage>
>>                                 </nm:Request>
>>
>> As you can see, the nm: namespace of the Value element has disappeared.
>>
>> Has anyone experienced the same problem before? Any clues as to where to
>> look?
>>
>> Just a few remarks:
>>   - The <process> element declares xmlns:nm="http://www.example.org".
>>   - My XML Schema and WSDL files declare elementFormDefault="qualified".
>>
>> Many thanks!
>>
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/Namespace-Disappears-in-Assign-Activity-tp20382241p20382241.html
>> Sent from the Apache Ode User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Namespace-Disappears-in-Assign-Activity-tp20382241p20382607.html
Sent from the Apache Ode User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message