ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Matthieu Riou" <matth...@offthelip.org>
Subject Re: asynchronous process -> service communication
Date Wed, 02 Jul 2008 14:23:03 GMT
On Tue, Jul 1, 2008 at 11:21 PM, Stelianos G. Sfakianakis <sgsfak@gmail.com>
wrote:

> On Tue, Jul 1, 2008 at 8:38 PM, Matthieu Riou <matthieu@offthelip.org>
> wrote:
> > On Tue, Jul 1, 2008 at 8:12 AM, Stelianos G. Sfakianakis <
> sgsfak@gmail.com>
> > wrote:
> >>
> >> On Tue, Jul 1, 2008 at 5:52 PM, Matthieu Riou <matthieu@offthelip.org>
> >> wrote:
> >> > The stateful exchange protocol is the specification, implicit
> >> > correlation
> >> > describes its implementation in ODE. So they both describe the same
> >> > thing,
> >> > only the first is generic whereas the second describes how it works in
> >> > ODE.
> >> >
> >> > Both only apply when you're dealing with services that support this
> >> > protocol, so you would have to implement it. Otherwise you have to
> rely
> >> > on
> >> > classic correlation which would be the only way for the engine to know
> >> > which
> >> > process instance is supposed to be called back. Thing is, even if in
> >> > your
> >> > service doesn't really have state, as soon as you start a process
> >> > instance
> >> > and mean to call it back, state exists. Because the engine needs to a
> >> > way to
> >> > differentiate that specific instance from the others. Correlation is
> >> > then a
> >> > way to "bind" that state to the data present in messages.
> >> >
> >> > Btw you have attached all your WSDL documents but not your BPEL so I
> >> > can't
> >> > really see on which message you would be able to correlate.
> >>
> >> Hi Matthieu, thanks for your prompt response,
> >> I have changed the setup to use explicit correlation. I have attached
> >> the relevant files ready for deployment in ODE. Now, this new version is
> >> deployed ok but when invoked I get a NPE back (see the complete log
> >> attached):
> >>
> >> ERROR - GeronimoLog.error(108) | Method "run" in class
> >> "org.apache.ode.bpel.runtime.INVOKE" threw an unexpected exception.
> >> java.lang.NullPointerException
> >>       at
> >>
> org.apache.ode.bpel.engine.MyRoleMessageExchangeImpl.invoke(MyRoleMessageExchangeImpl.java:134)
> >>       at
> >>
> org.apache.ode.bpel.engine.BpelRuntimeContextImpl.invoke(BpelRuntimeContextImpl.java:760)
> >>       at org.apache.ode.bpel.runtime.INVOKE.run(INVOKE.java:88)
> >>       at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor39.invoke(Unknown Source)
> >>       at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> >>       at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> >> ...
> >>
> >> Any ideas?
> >
> > Which version of ODE are you currently using? I have a feeling this has
> been
> > solved but I'd need to know what you're running to be sure.
> >
>
> it's the war version 1.1.1. By the way the BPEL file seems that can't
> make it through the ode-users mailing list, so I am attaching it as
> txt in this email.
>

Can you try with the 1.2 we're currently releasing? It's published here for
now (until the release is final):

http://people.apache.org/~mriou/ode-1.2/org/apache/ode/apache-ode-war/1.2/

Thanks,
Matthieu



>
> Best,
> Stelios
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message