ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From navigator09 <ganeshsurath...@gmail.com>
Subject Re: Error trying to access external webservice
Date Mon, 14 Jul 2008 07:06:05 GMT

Hi Alex,

  Yes, I have included the WSDL in the BPEL SU as well as in the HTTP su. 

  Alex, is there any example on how to call external webservices.  I have
been working on this based on the documents I find here and there in the
net. A complete working code example would be very helpful to understand the
basics of using ode with servicemix. 

  Also is there any IDE support for creating a JBI SA for deploying it in
servicemix.

Regards,
Ganesh

Alex Boisvert-3 wrote:
> 
> Did you include your WSDL(s) in the BPEL SU as well?
> 
> alex
> 
> 
> On Sun, Jul 13, 2008 at 10:08 PM, navigator09 <ganeshsurathkal@gmail.com>
> wrote:
> 
>>
>> Hi,
>>
>>  I am trying to access external webservice from the BPEL process. But
>> when
>> i try to deploy the service assembly I get the following error
>>
>>
>> 16:41:38,093 | INFO  | Timer-6    | AutoDeploymentService    |
>> ramework.AutoDeploymentService  646 | Directory: hotdeploy: Archive
>> changed:
>> processing HelloWorld2-sa.zip ...
>> 16:41:38,312 | INFO  | Timer-6    | ProcessStoreImpl         |
>> eronimo.kernel.log.GeronimoLog   79 | Starting deployment of processes
>> from
>> directory
>>
>> "D:\apache-servicemix-3.2.1\data\smx\service-assemblies\HelloWorld2-SA\version_1\sus\OdeBpelEngine\HelloWorld2-process".
>> 16:41:39,203 | INFO  | Timer-6    | BpelC                    |
>> eronimo.kernel.log.GeronimoLog   79 | info: [CompilingProcess] Compiling
>> BPEL process.
>> 16:41:39,359 | WARN  | Timer-6    | BpelC                    |
>> eronimo.kernel.log.GeronimoLog   92 | warning:
>> [WsdlUriIgnoredFor20Process]
>> Process WSDL URI is ignored for WS-BPEL 2.0 processes.
>> 16:41:39,468 | ERROR | Timer-6    | OdeServiceUnit           |
>> eronimo.kernel.log.GeronimoLog  108 | Error deploying process described
>> by
>> deployment descriptor
>>
>> "D:\apache-servicemix-3.2.1\data\smx\service-assemblies\HelloWorld2-SA\version_1\sus\OdeBpelEngine\HelloWorld2-process"
>> for service unit "HelloWorld2-process".
>> java.lang.NullPointerException
>>        at
>>
>> org.apache.ode.bpel.compiler.WSDLRegistry.getPartnerLinkType(WSDLRegistry.java:266)
>>        at
>>
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.resolvePartnerLinkType(BpelCompiler.java:434)
>>        at
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compile(BpelCompiler.java:988)
>>        at
>>
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.access$1200(BpelCompiler.java:126)
>>        at
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler$8.run(BpelCompiler.java:1115)
>>        at
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compile(BpelCompiler.java:1051)
>>        at
>>
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compileScope(BpelCompiler.java:1095)
>>        at
>> org.apache.ode.bpel.compiler.BpelCompiler.compile(BpelCompiler.java:690)
>>        at org.apache.ode.bpel.compiler.BpelC.compile(BpelC.java:260)
>>        at org.apache.ode.bpel.compiler.BpelC.compile(BpelC.java:330)
>>
>>
>> From the above error message, all i could make out was that there is some
>> problem with the deployment descriptor. I am pasting the deployment
>> descriptor below.
>>
>> <deploy xmlns="http://www.apache.org/ode/schemas/dd/2007/03"
>>        xmlns:pns="urn:/HelloWorld2.bpel"
>>        xmlns:sns="urn:/HelloWorld2.wsdl"
>>        xmlns:fewsdl="http://scm">
>>
>>
>>        <process name="pns:HelloWorld2" fileName ="HelloWorld2.bpel"
>> bpel11wsdlFileName = "SCMService.wsdl" >
>>                <active>true</active>
>>                  <provide partnerLink="helloPartnerLink">
>>                          <service name="sns:HelloService"
>> port="HelloPort"/>
>>                  </provide>
>>                  <invoke partnerLink="ScmserviceLT">
>>                        <service name="fewsdl:SCMServiceService"
>> port="SCMService"/>
>>                </invoke>
>>        </process>
>> </deploy>
>>
>> the servicename and the port number are  mentioned in the wsdl in the
>> http
>> su. Please let me know the problem in this case.
>>
>> Regards,
>> Ganesh
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/Error-trying-to-access--external-webservice-tp18437562p18437562.html
>> Sent from the Apache Ode User mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Error-trying-to-access--external-webservice-tp18437562p18438512.html
Sent from the Apache Ode User mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message