ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Dhananjay Rao" <dhananjay....@gmail.com>
Subject Re: Assignment failure for XSD type AnyType
Date Wed, 21 Nov 2007 06:08:43 GMT
Hi Rich,

Thanks for your quick response.

Yeah it was due to non initialization of $inTask.root element, after
initialization i'm not getting the below mentioned error.

Thanks,
Dan

On 11/19/07, Rich Taylor <bhamtaylor@gmail.com> wrote:
>
> Ouch, I hit the wrong sequence of keys in GMail and it sent the
> message early....
>
> After looking at it a bit more, I think it still might an
> initialization problem but it isn't clear.
>
> Could you send the BPEL variable declarations, as well as the the WSDL
> message types and schemas for the variables?
>
> What I started to say in my previous email is that you will likely
> need something like the following (the xml is off since we don't have
> the full schema).  You would have this in your bpel before the copy
> operation you're currently trying to execute.
>
> <bpws:copy>
>    <bpws:from>
>        <literal>
>            <inTask>
>                <taskInput/>
>            </inTask>
>        </literal>
>    </bpws:from>
>    <bpws:to ><![CDATA[$inTask.root]]></bpws:to
> </bpws:copy>
>
> Cheers, Rich
>
> On Nov 19, 2007 9:54 AM, Rich Taylor <bhamtaylor@gmail.com> wrote:
> > Without seeing your entire process it's a little tough to say, but I'm
> > guessing that $inTask.root is not being intialized.  If you're not
> > doing this yet, you need to do something like (you will likely need to
> > set the namespaces appropriately in the literal part):
> >
> > <bpws:copy>
> >     <bpws:from>
> >
> >     </bpws:from>
> > <bpws:to ><![CDATA[$inTask.root]]></bpws:to
> > >
> > </bpws:copy>
> >
> >
> >
> >
> > On Nov 18, 2007 10:46 PM, Dhananjay Rao <dhananjay.rao@gmail.com> wrote:
> > > Hi All,
> > >
> > > I'm using following assigment statement in my BPEL process
> > >
> > > <bpws:copy>
> > > <bpws:from xmlns:bpws="
> > > http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/03/business-process/
> "><![CDATA[$inPayload.payload/]]></bpws:from
> > > >
> > > <bpws:to xmlns:bpws="
> > > http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/03/business-process/
> "><![CDATA[$inTask.root/ns0:taskInput]]></bpws:to
> > > >
> > > </bpws:copy>
> > >
> > > The variable inPayload is of following type
> > >
> > > <xsd:element name="createTaskRequest">
> > > <xsd:complexType>
> > > <xsd:sequence>
> > > <xsd:element name="taskMetaData" type="b4p:taskMetaDataType" />
> > > <xsd:element name="participantToken" type="xsd:string" />
> > > <xsd:element name="taskInput" />
> > > </xsd:sequence>
> > > </xsd:complexType>
> > > </xsd:element>
> > >
> > > taskInput is AnyType.
> > >
> > > and variable inTask is of type
> > >
> > > <element name="input">
> > >     <complexType>
> > >   <sequence>
> > >             <element name="Address_" type="string"/>
> > >             <element name="Name_" type="string"/>
> > >         </sequence>
> > >     </complexType>
> > > </element>
> > >
> > > When i execute this process following error is thrown in the ode
> console
> > >
> > >
> > > ERROR - GeronimoLog.error(104) | Assignment Fault: {
> > >
> http://docs.oasis-open.org/wsbpel/2.0/process/executable}selectionFailure,lineNo=168,faultExplanation=Noresults
> > > for expression: {OXPath10Expression $inTask.root/ns0:taskInput}
> > >
> > > I'm i doing something wrong here?
> > >
> > > Thanks in advance.
> > >
> > > Regards,
> > > Dan
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message