ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Stelianos G. Sfakianakis" <sgs...@gmail.com>
Subject NPE when deploying BPEL
Date Wed, 17 Oct 2007 11:48:09 GMT
Hi,

I am using ODE 1.1 in Tomcat 6 and I have created by hand a "simple"
BPEL that imports an additional WSDL (the deployment folder with all
the necessary wsdls/bpel, etc. is attached) . When I deploy manually
this process as described in
<http://ode.apache.org/user-guide.html#UserGuide-ProcessDeployment> I
get the following errors:

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Process store event:
{ProcessStoreEvent#DEPLOYED:{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40}
DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Ignoring store event:
{ProcessStoreEvent#DEPLOYED:{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40}
DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Process store event:
{ProcessStoreEvent#ACTVIATED:{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40}

INFO - GeronimoLog.info(79) | Process
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40 has been unregistered.

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | register:
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Registering process
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40 with server.

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Register process:
serviceId={http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPEL-Service:TestBPEL-Port,
process=BpelProcess[{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40]

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Activating
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Destroying service
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPEL-Service port TestBPEL-Port

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Couldn't find service
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPEL-Service port TestBPEL-Port
to destroy.

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Create AxisService:
service={http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPEL-Service
port=TestBPEL-Port WSDL=TestBPEL.wsdl BPEL=TestBPEL.bpel

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Setting service with empty namespace replication

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Created Axis2 service
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPEL-Service

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Activated
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40 myrole
TestBPEL_Server: EPR is org.apache.ode.bpel.epr.WSAEndpoint@1a8885f

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Activated
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Rehydrating process
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40

ERROR - GeronimoLog.error(104) | Latch error, was releasing for state
1 but actually in -1

WARN - GeronimoLog.warn(92) | Deployment failed within the engine,
store undeploying process.

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Process store event:
{ProcessStoreEvent#UNDEPLOYED:{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40}

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Deactivating process
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40

DEBUG - GeronimoLog.debug(66) | Destroying service
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPEL-Service port TestBPEL-Port

INFO - GeronimoLog.info(79) | Process
{http://localhost/acgt/awe/stelios}TestBPELn-40 has been unregistered.

ERROR - GeronimoLog.error(108) | Deployment of test failed, aborting for now.

org.apache.ode.bpel.iapi.ContextException: Deployment failed within the engine.

	at org.apache.ode.store.ProcessStoreImpl.deploy(ProcessStoreImpl.java:291)

	at org.apache.ode.axis2.deploy.DeploymentPoller.check(DeploymentPoller.java:144)

	at org.apache.ode.axis2.deploy.DeploymentPoller.access$300(DeploymentPoller.java:55)

	at org.apache.ode.axis2.deploy.DeploymentPoller$PollingThread.run(DeploymentPoller.java:188)

Caused by: java.lang.NullPointerException

	at org.apache.ode.axis2.BindingContextImpl.createPartnerRoleChannel(BindingContextImpl.java:76)

	at org.apache.ode.bpel.engine.BpelProcess$HydrationLatch.doHydrate(BpelProcess.java:711)

	at org.apache.ode.bpel.engine.BpelProcess$HydrationLatch.access$100(BpelProcess.java:654)

	at org.apache.ode.bpel.engine.BpelProcess$HydrationLatch$2.run(BpelProcess.java:666)

	at org.apache.ode.bpel.engine.NStateLatch.latch(NStateLatch.java:89)

	at org.apache.ode.bpel.engine.BpelProcess.hydrate(BpelProcess.java:547)

	at org.apache.ode.bpel.engine.BpelServerImpl.register(BpelServerImpl.java:277)

	at org.apache.ode.axis2.ODEServer.handleEvent(ODEServer.java:526)

	at org.apache.ode.axis2.ODEServer.access$100(ODEServer.java:70)

	at org.apache.ode.axis2.ODEServer$ProcessStoreListenerImpl.onProcessStoreEvent(ODEServer.java:512)

	at org.apache.ode.store.ProcessStoreImpl.fireEvent(ProcessStoreImpl.java:501)

	at org.apache.ode.store.ProcessStoreImpl.fireStateChange(ProcessStoreImpl.java:507)

	at org.apache.ode.store.ProcessStoreImpl.deploy(ProcessStoreImpl.java:284)


Searching the archives I have found a similar error described in
<https://issues.apache.org/jira/browse/ODE-146> and indeed deploying
the HelloWorld.zip referenced in that page to my installation yields
the same errors.

Can you please check if either I am doing something wrong or if it's a
bug on the ODE's side?

Thank you very much for your time
Cheers
Stelios

Mime
View raw message