ode-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Pablo García Sánchez" <fergu...@gmail.com>
Subject Can't invoke an axis2 webservice from BPEL
Date Thu, 30 Nov 2006 13:13:31 GMT
Hi all!

I'm using NetBeans 5.5 to develope a simple bpel module. I deploy it in the
Sun Java System Application Server 9, but when I'm trying to invoke an axis2
service the proccess stop with an error.

I opened the SynchronousSample example. I copied the version.wsdl files to
the src directory and I dragged the version.wsdl files to the BPEL editor. I
created the variables, and I connected the INVOKE in the bpel module to the
operation of the partner link.

With Alfresco webservices I haven't any problem, they work fine, but with
the Axis2 services (even the version webservice, the most simple) I can't
connect.

I've uploaded the .bpel file if someone wants to have a look, but is quite
simple, I guess:
<i>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<process
name="SynchronousSample"
targetNamespace="
http://enterprise.netbeans.org/bpel/SynchronousSample/SynchronousSample_1"
xmlns="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/03/business-process/"
xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
xmlns:bpws="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/03/business-process/"
xmlns:wsdlNS="
http://enterprise.netbeans.org/bpel/SynchronousSample/SynchronousSample_1"
xmlns:ns1="http://localhost/SynchronousSample/SynchronousSample" xmlns:ns2="
http://ws.apache.org/axis2" xmlns:ns0="
http://xml.netbeans.org/schema/SynchronousSample">
<import location="SynchronousSample.xsd" importType="
http://www.w3.org/2001/XMLSchema" namespace="
http://xml.netbeans.org/schema/SynchronousSample"/>
<import namespace="http://localhost/SynchronousSample/SynchronousSample"
location="SynchronousSample.wsdl" importType="
http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/"/>
<import namespace="http://ws.apache.org/axis2"
location="localhost_8080/axis2/services/version.wsdl" importType="
http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/"/>
<partnerLinks>
  <partnerLink name="PartnerLink1" partnerLinkType="ns2:versionLinkType"
partnerRole="versionRole"/>
  <partnerLink name="SynchronousSample"
partnerLinkType="ns1:partnerlinktype1" myRole="partnerlinktyperole1"/>
</partnerLinks>

<variables>
 <variable name="GetVersionOut1" messageType="ns2:getVersionResponse"/>
 <variable name="GetVersionIn1" messageType="ns2:getVersionMessage"/>
 <variable name="outputVar" messageType="ns1:responseMessage"/>
 <variable name="inputVar" messageType="ns1:requestMessage"/>
</variables>

<sequence>
 <receive name="start" partnerLink="SynchronousSample"
operation="operation1" portType="ns1:portType1"  variable="inputVar"
createInstance="yes"/>
 <invoke name="Invoke1" partnerLink="PartnerLink1" operation="getVersion"
portType="ns2:versionPortType" inputVariable="GetVersionIn1"
outputVariable="GetVersionOut1"/>
 <assign name="Assign1">
   <copy>
     <from>$GetVersionOut1.part1/return</from>
     <to>$outputVar.resultType/ns0:paramA</to>
   </copy>
  </assign>
<reply name="end" partnerLink="SynchronousSample" operation="operation1"
portType="ns1:portType1" variable="outputVar"/>
</sequence>
</process>


</i>

The version.wsdl of axis2 has no changes.

I've tested the version webservice in XMLSpy, and it works. I've tested it
with a new NetBeans test (only to the webservice, not the bpel complete
test) and it works too.

But with the TestCase0 to the SynchronousSample I always receive:

<i>

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="
http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="
http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/
http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
  <SOAP-ENV:Header/>
  <SOAP-ENV:Body>
    <SOAP-ENV:Fault>
       <faultcode>SOAP-ENV:Server</faultcode>
       <faultstring/>
     </SOAP-ENV:Fault>
  </SOAP-ENV:Body>
</SOAP-ENV:Envelope>


</i>

The debugger crash in the <invoke> statement.

What's wrong to this example? If it doesn't work in NetBeans... could it
work in ODE or in ServiceMix?

Sorry about my English, and thanks to all.

-- 
Pablo

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message