juneau-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "James Bognar (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (JUNEAU-90) Could not instantiate class org.apache.juneau.svl.Var
Date Sat, 03 Nov 2018 14:43:00 GMT
James Bognar created JUNEAU-90:
----------------------------------

             Summary: Could not instantiate class  org.apache.juneau.svl.Var
                 Key: JUNEAU-90
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/JUNEAU-90
             Project: Juneau
          Issue Type: Bug
          Components: Code
    Affects Versions: 7.2.1
            Reporter: James Bognar
            Assignee: James Bognar


I'm having a very odd problem when trying to test deployment of an 
application I have recently updated to use Juneau 7.2.x.  The problem 
appears to be specific to certain Windows environments.

When I call a GET or POST against the application deployed in Tomcat, I 
get a 500 server error.  Tomcat logs report the cause as:

org.apache.juneau.FormattedRuntimeException: Could not instantiate class 
org.apache.juneau.svl.Var

This appears to be caused by a npe:

org.apache.juneau.internal.ClassUtils.newInstanceFromOuter(ClassUtils.java:1871)
        ... 26 more
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at java.util.Objects.requireNonNull(Objects.java:203)
        at java.util.Arrays$ArrayList.<init>(Arrays.java:3813)
        at java.util.Arrays.asList(Arrays.java:3800)
        at org.apache.juneau.utils.Args.<init>(Args.java:115)
        at org.apache.juneau.utils.Args.<init>(Args.java:149)
        at org.apache.juneau.svl.vars.ArgsVar.<init>(ArgsVar.java:86)

(Interestingly I am having trouble getting the log4j logging to work in 
this environment also, but that may be unconnected)

This app works fine in:
  - Windows based Eclipse development environment (using Maven 
tomcat7:run goal to spin up a server)
  - Tomcat 9 deployment on MacOS

Fails in:
  - Windows Tomcat 8.5 environment on different Windows Server 2009 R2 
machine
  - Windows Tomcat 8.5 environment on Windows 10 desktop

I've tried both IBM and Sun JREs, most recently an Oracle 1.8.0_192-b12 
- this does not change the result.

I've tested with both 7.2.0 and the 7.2.1 RC, with the same results.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v7.6.3#76005)

Mime
View raw message