flume-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Venkatesh B <venkateshkava...@gmail.com>
Subject Re: Flume custom source stopping after some time when started through java program.
Date Mon, 14 Jul 2014 13:04:22 GMT
Hey Sarvana I think you seem to be at very basic level of start.

Just try with the following configuration,

channel_capacity=1000
sink_rollInterval=300
sink_rollCount=0
sink_rollSize=0
sink_batchSize=100
channel_transactionCapacity=1000

And the file which you are tailing it should add new data continuously.



On Mon, Jul 14, 2014 at 4:48 PM, SaravanaKumar TR <saran0081986@gmail.com>
wrote:

> No i am using flume provided source exec , just to tail -F <logfile>
>
> I start flume as below,
>
> /bin/flume-ng agent -c /d0/flume/conf -f
> /d0/flume/conf/flume-conf.properties -n a1
> -Dflume.root.logger=DEBUG,LOGFILE &
>
> I get logs in flume.log file.I could see flume agent running from ps.
>
> I use file/memory channel..Agents data for sometime but stops after that ,
> but it doesnt happen in certain interval as you mentioned 6 hrs , it
> happens randomly.
>
> I think channel might gets full.NOt sure how to verfiy the same.Any idea?
>
> Please tell me how to enable logging to identify when source stops.
>
>
> On 14 July 2014 16:04, Venkatesh B <venkateshkavayah@gmail.com> wrote:
>
>> Hi sarvana,
>>
>> My flume agent is surely running, when I see in running processes ps -ef
>> it is showing flume agent process is running.But my custom source is not
>> running.
>> I have implemented logging, if flume custom source is running then it
>> will write to log files. I have written many log statements I know where it
>> is stopping, but not know why it is stopping.
>>
>> My custom source works fine as when I run from shell directly but not
>> from java program, then custom source is running for many hours.
>> And also flume is working fine I have written other custom sources before
>> and they are running for days continuously when I start from java program.
>> Here I'm not understanding what is happening internally, when I start to
>> run flume through java program then only my custom source stops working
>> where as when I run through shell then it is working fine. Is your case is
>> also similar.
>>
>> How are you starting flume, either by java program or by shell?
>>
>>
>>
>> On Mon, Jul 14, 2014 at 2:07 PM, SaravanaKumar TR <saran0081986@gmail.com
>> > wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> My issue looks little similar to your.My exec source stops collecting
>>> data after some time.
>>>
>>> But I like to know how you could say flume is running but ,your custom
>>> source is not running.Let me know how you identify that.
>>>
>>> Because in running process "ps" i could see a single process i.e. flume
>>> agent running.How we identity if source is running or not.
>>>
>>> Thanks,
>>> Saravana
>>>
>>>
>>> On 14 July 2014 13:48, Venkatesh B <venkateshkavayah@gmail.com> wrote:
>>>
>>>> Hello,
>>>>
>>>> I'm running flume in Cent os 6.3 version.
>>>> Apache flume version 1.3
>>>>
>>>> I had written many FLUME CUSTOM SOURCES,
>>>> All sources are working fine, except two sources.
>>>>
>>>> When I start flume i.e.,  flume-ng ...... command from shell it is
>>>> working fine, flume is collecting data continuously for 6hours I tested it
>>>> for many times about 10 times.
>>>>
>>>> But when I start flume from java program, i.e., In one ".sh" file I
>>>> will write "flume-ng --conf path to conf folder -f flume configuration file
>>>> path -n agent" command, And from java program I will run this .sh file by
>>>> calling  Runtime.getRuntime().exec(.sh file path).waitFor().
>>>>
>>>>
>>>> In flume custom source I have written logic for collecting data from
>>>> web and then I will write that data to channel processor. Here sink is hdfs.
>>>>
>>>> Here the PROBLEM is flume is collecting data about 7 minutes and then
>>>> the not collecting when I start flume from java program.
>>>>
>>>> When I search the running processes it is showing that flume is running
>>>> but my custom sources is not running.
>>>> I implemented logging for the flume custom source by logging what I
>>>> came to know is that flume custom source is not running at the same time
no
>>>> error is caught.
>>>>
>>>> Here flume custom source is stopping without any intimation of error.
>>>>
>>>> What is the difference between running flume directly from shell and
>>>> through java program?
>>>> Why it is stopping did anyone face this problem?
>>>>
>>>> What actually my flume custom source code looks is
>>>> in start() method I'm creating a thread and this thread will collect
>>>> data.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Thanking you..
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
>

Mime
View raw message