archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Olivier Lamy <ol...@apache.org>
Subject Re: Performance when resolving artifacts...
Date Tue, 07 Aug 2012 19:55:00 GMT
Are you using a repository group with a lot of repositories
(internals, mavencentral etc...) ?
Does it happen when you want to download internal snapshots ?
If yes maybe you must exclude com.yourcompany from external repositories.

2012/8/7 Jeff <predatorvi@gmail.com>:
> I haven't yet had the time to dig yet.  Been stretched to thin.  I was
> hoping someone had an inkling as to where to start looking.  I'm running
> 1.4-M2 so if the referenced patch is fixed, then I've definitely got other
> issues.
>
> On Tue, Aug 7, 2012 at 1:36 PM, Charles Kim <charlesk@yahoo-inc.com> wrote:
>
>> Have you tried profiling it to see where the bottleneck is?  We have also
>> run into performance issues as well.  Not sure if 1.4-M2 addresses this
>> http://jawspeak.com/2010/11/28/spring-slow-autowiring-by-type-getbeannamesfortype-fix-10x-speed-boost-3600ms-to/but
we patched it on our build.
>> Another place we've looked was the authentication where it created a lot
>> of HTTP sessions as part of the authentication.
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Jeff [mailto:predatorvi@gmail.com]
>> Sent: Tuesday, August 07, 2012 10:32 AM
>> To: users@archiva.apache.org
>> Subject: Performance when resolving artifacts...
>>
>> I'm running Archiva 1.4-M2.
>>
>> When I do a build from any of our dev machines or build server, it takes a
>> long time to pull even just the POM files from Archiva.
>>
>> Typical times for POM files are:
>>
>> (826 B at 0.7 KB/sec)
>> (3 KB at 0.2 KB/sec)
>> (834 B at 0.6 KB/sec)
>> (822 B at 0.8 KB/sec)
>>
>> Is this normal?  I really would have expected much, MUCH faster.  The
>> server is dedicated to Archiva running on Tomcat so there should not be any
>> resource problems and it is running CentOs 6.2 w/ 4GB RAM, dual core CPU
>> and tomcat configured to use 3GB of that.
>>
>> Could it be searching all repositories in my group, including all proxies
>> regardless of the artifact?
>>
>> Is there something to help me tune it better?
>>
>>
>> Thanks!
>>
>> --
>> Jeff Vincent
>> predatorvi@gmail.com
>> See my LinkedIn profile at:
>> http://www.linkedin.com/in/rjeffreyvincent
>> I ♥ DropBox <http://db.tt/9O6LfBX> !!
>>
>
>
>
> --
> Jeff Vincent
> predatorvi@gmail.com
> See my LinkedIn profile at:
> http://www.linkedin.com/in/rjeffreyvincent
> I ♥ DropBox <http://db.tt/9O6LfBX> !!



-- 
Olivier Lamy
Talend: http://coders.talend.com
http://twitter.com/olamy | http://linkedin.com/in/olamy

Mime
View raw message