archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Brett Porter <br...@apache.org>
Subject Re: 100 %cpu usage
Date Sat, 12 Feb 2011 01:05:34 GMT

On 12/02/2011, at 12:37 AM, Benjamin Knoth wrote:

> Hi,
> 
> I restarted on 11:06.
> 
> On 11:56 i got this messages.
> 
> 2011-02-11 11:56:05,101 [btpool0-6] INFO
> org.codehaus.plexus.redback.struts2.in
> terceptor.ForceAdminUserInterceptor  - Admin user found. No need to
> configure ad
> min user.
> 2011-02-11 11:56:05,112 [btpool0-6] INFO
> com.opensymphony.xwork2.validator.Acti
> onValidatorManagerFactory  - Detected AnnotationActionValidatorManager,
> initiali
> zing it...
> 
> 
> On 11:55:52 archiva runs fine
> PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
> 6765 root      16   0  798m 326m  11m S  0.0  8.0   0:28.37 java
> 
> On 11:58:52 it runs with full cpu usage
>  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
> 
> 6765 root      16   0  800m 346m  11m S 91.5  8.5   3:13.04 java
> 
> After 12:01:52 it runs with 100% cpu usage. After restart it's all fine.
>  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
> 
> 6765 root      16   0  800m 353m  11m S 99.5  8.6   6:12.21 java

Very unusual. Can you confirm how many users are using it? How many requests are in the request
log in a 1 minute period around these times?

Also, can you try to get the thread dump as I indicated earlier? Are you using the Jetty standalone,
or running in Tomcat, etc.? (in which case, try kill -3 $PID instead)

Thanks,
Brett

--
Brett Porter
brett@apache.org
http://brettporter.wordpress.com/
http://au.linkedin.com/in/brettporter





Mime
View raw message