archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Brett Porter" <brett.por...@gmail.com>
Subject Re: Deploy artifact to archiva for the first time - error
Date Fri, 28 Mar 2008 14:06:24 GMT
No, Archiva only supports WebDav and HTTP PUT natively, though if you
ftp into the directory it uses it will pick up those files on the next
scan.

- Brett

On 29/03/2008, Paul G <ps.grove@googlemail.com> wrote:
>
>  I have also tried using the ftp protocol but that did not work either. I am
>  corrent in saying Archiva supports FTP? So I tried a stand alone ftp client
>  as well it connects and then it gets instantly disconnected. I have tried
>  using the admin user in the FTP client and in my settings.xml I have tried
>  giving the guest all roles but to no joy.
>
>  I'm really stumped now?
>
>
>  Paul G wrote:
>  >
>  > Brett,
>  >
>  > I have tried adding a user with repository observer and manager roles and
>  > have also tried giving the guest user the repository manager role as well.
>  > But still it does not work. I have even tried putting a wrong
>  > password/wrong user name in my settings.xml to see what sort of error I
>  > get back, but I still got the same error. I even tried to deploy the
>
> > snapshot to the realse only repo and I still got the same error. I am
>  > running in standalone on windows xp box as a local administrator user so
>  > should be no file permission issues.
>
> >
>  > Now I'm really confused, must admit I got artifactory working quicker that
>  > this!
>  >
>  > Below is my user set up in settings.xml
>  > <server>
>  >             <id>archiva.team.snapshot</id>
>  >             <username>deployer</username>
>  >             <password>password1234</password>
>  > </server>
>  >
>  >
>  >
>  > Brett Porter wrote:
>  >>
>  >> I think this is a result of not having permissions to write that file
>  >> on the server
>  >>
>  >> On 28/03/2008, Paul G <ps.grove@googlemail.com> wrote:
>  >>>
>  >>>  I have just set Archiva as per the docs my build works fine all the
>  >>> artifacts
>  >>>  are downloaded within Archiva. But when I come to deploy to a newly
>  >>> created
>  >>>  repository managed by Archiva using web dav I get the following error
>  >>>  [INFO] Error deploying artifact: Resource to deploy not found: File:
>  >>>
>  >>> http://localhost:8800/archiva/repository/team_snapshot/psg/scratch/beanUtils/BeanUtilsEx/0.0.1-SNAPSHOT/BeanUtilsEx-0.0.1-20080327.223426-1.jar
>  >>>  does not exist
>  >>>
>  >>>  This is my pom file
>  >>>  <distributionManagement>
>  >>>                 <repository>
>  >>>                         <id>archiva.team.release</id>
>  >>>                         <name>Internal Release Repository</name>
>  >>>                         <url>
>  >>>
>  >>> dav:http://localhost:8800/archiva/repository/team_release/
>  >>>                         </url>
>  >>>                 </repository>
>  >>>                 <snapshotRepository>
>  >>>                         <id>archiva.team.snapshot</id>
>  >>>                         <name>Internal Snapshot Repository</name>
>  >>>                         <url>
>  >>>
>  >>> dav:http://localhost:8800/archiva/repository/team_snapshot/
>  >>>                         </url>
>  >>>                 </snapshotRepository>
>  >>>         </distributionManagement>
>  >>>
>  >>>  Why is webdav complaining the artifact is not found, surely it is not
>  >>> there
>  >>>  as it is the first time I have deployed?
>  >>>  Help I'm confused. Below is the full stack trace when running in debug.
>  >>>  [INFO] Error deploying artifact: Resource to deploy not found: File:
>  >>>  http://loca
>  >>>
>  >>> lhost:8800/archiva/repository/team_snapshot/psg/scratch/beanUtils/BeanUtilsEx/0.
>  >>>  0.1-SNAPSHOT/BeanUtilsEx-0.0.1-20080327.224101-1.jar does not exist
>  >>>
>  >>>  [INFO]
>  >>>
>  >>> ------------------------------------------------------------------------
>  >>>  [INFO] Trace
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException: Error deploying
>  >>>  artifact
>  >>>  : Resource to deploy not found: File:
>  >>>  http://localhost:8800/archiva/repository/t
>  >>>
>  >>> eam_snapshot/psg/scratch/beanUtils/BeanUtilsEx/0.0.1-SNAPSHOT/BeanUtilsEx-0.0.1-
>  >>>  20080327.224101-1.jar does not exist
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.executeGoals(Defa
>  >>>  ultLifecycleExecutor.java:564)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.executeGoalWithLi
>  >>>  fecycle(DefaultLifecycleExecutor.java:480)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.executeGoal(Defau
>  >>>  ltLifecycleExecutor.java:459)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.executeGoalAndHan
>  >>>  dleFailures(DefaultLifecycleExecutor.java:311)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.executeTaskSegmen
>  >>>  ts(DefaultLifecycleExecutor.java:278)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.execute(DefaultLi
>  >>>  fecycleExecutor.java:143)
>  >>>         at
>  >>> org.apache.maven.DefaultMaven.doExecute(DefaultMaven.java:333)
>  >>>         at org.apache.maven.DefaultMaven.execute(DefaultMaven.java:126)
>  >>>         at org.apache.maven.cli.MavenCli.main(MavenCli.java:282)
>  >>>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>  >>>         at
>  >>>  sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.
>  >>>  java:39)
>  >>>         at
>  >>>  sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAcces
>  >>>  sorImpl.java:25)
>  >>>         at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
>  >>>         at
>  >>>  org.codehaus.classworlds.Launcher.launchEnhanced(Launcher.java:315)
>  >>>         at org.codehaus.classworlds.Launcher.launch(Launcher.java:255)
>  >>>         at
>  >>>  org.codehaus.classworlds.Launcher.mainWithExitCode(Launcher.java:430)
>  >>>
>  >>>         at org.codehaus.classworlds.Launcher.main(Launcher.java:375)
>  >>>  Caused by: org.apache.maven.plugin.MojoExecutionException: Error
>  >>> deploying
>  >>>  artif
>  >>>  act: Resource to deploy not found: File:
>  >>>  http://localhost:8800/archiva/repositor
>  >>>
>  >>> y/team_snapshot/psg/scratch/beanUtils/BeanUtilsEx/0.0.1-SNAPSHOT/BeanUtilsEx-0.0
>  >>>  .1-20080327.224101-1.jar does not exist
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.plugin.deploy.DeployMojo.execute(DeployMojo.java:174
>  >>>  )
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.plugin.DefaultPluginManager.executeMojo(DefaultPlugi
>  >>>  nManager.java:447)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.executeGoals(Defa
>  >>>  ultLifecycleExecutor.java:539)
>  >>>         ... 16 more
>  >>>  Caused by:
>  >>> org.apache.maven.artifact.deployer.ArtifactDeploymentException:
>  >>>  Error
>  >>>   deploying artifact: Resource to deploy not found: File:
>  >>>  http://localhost:8800/a
>  >>>
>  >>> rchiva/repository/team_snapshot/psg/scratch/beanUtils/BeanUtilsEx/0.0.1-SNAPSHOT
>  >>>  /BeanUtilsEx-0.0.1-20080327.224101-1.jar does not exist
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(Def
>  >>>  aultArtifactDeployer.java:94)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.plugin.deploy.DeployMojo.execute(DeployMojo.java:162
>  >>>  )
>  >>>         ... 18 more
>  >>>  Caused by: org.apache.maven.wagon.TransferFailedException: Resource to
>  >>>  deploy no
>  >>>  t found: File:
>  >>>  http://localhost:8800/archiva/repository/team_snapshot/psg/scratc
>  >>>
>  >>> h/beanUtils/BeanUtilsEx/0.0.1-SNAPSHOT/BeanUtilsEx-0.0.1-20080327.224101-1.jar
>  >>>  d
>  >>>  oes not exist
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.artifact.manager.DefaultWagonManager.putRemoteFile(D
>  >>>  efaultWagonManager.java:276)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.artifact.manager.DefaultWagonManager.putArtifact(Def
>  >>>  aultWagonManager.java:153)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.artifact.deployer.DefaultArtifactDeployer.deploy(Def
>  >>>  aultArtifactDeployer.java:80)
>  >>>         ... 19 more
>  >>>  Caused by: org.apache.maven.wagon.ResourceDoesNotExistException: File:
>  >>>  http://lo
>  >>>
>  >>> calhost:8800/archiva/repository/team_snapshot/psg/scratch/beanUtils/BeanUtilsEx/
>  >>>  0.0.1-SNAPSHOT/BeanUtilsEx-0.0.1-20080327.224101-1.jar does not exist
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.wagon.providers.webdav.WebDavWagon.put(WebDavWagon.j
>  >>>  ava:302)
>  >>>         at
>  >>>  org.apache.maven.artifact.manager.DefaultWagonManager.putRemoteFile(D
>  >>>  efaultWagonManager.java:237)
>  >>>         ... 21 more
>  >>>
>  >>> --
>  >>>  View this message in context:
>  >>> http://www.nabble.com/Deploy-artifact-to-archiva-for-the-first-time---error-tp16339554p16339554.html
>  >>>  Sent from the archiva-users mailing list archive at Nabble.com.
>  >>>
>  >>>
>  >>
>  >>
>  >> --
>  >> Brett Porter
>  >> Blog: http://blogs.exist.com/bporter/
>  >>
>  >>
>  >
>  >
>
>  --
>
> View this message in context: http://www.nabble.com/Deploy-artifact-to-archiva-for-the-first-time---error-tp16339554p16349757.html
>
> Sent from the archiva-users mailing list archive at Nabble.com.
>
>


-- 
Brett Porter
Blog: http://blogs.exist.com/bporter/

Mime
View raw message